Niewsbrief
HomeInfoInschrijvingenLokalenVerhuurLeidingFAQ

Info

Wij zijn een moderne scoutsgroep uit het Leuvense, meer bepaald uit Vlierbeek, behorende tot het district "Bietenhoek".
Het groepsnummer is B2503M04S Oost-Brabant.

De algemene gang van zaken wordt geregeld door de groepsleiding. Door middel van groepsraden worden de leidingsploegen bijgestaan met raad en daad. Verder wordt de groepsleiding geholpen door het secretariaat, materiaalmeesters, redactie "hoempapa" en uitbaters "BTV". Naast deze uitgebreide leidingsploeg, wordt de groepsleiding gesteund door een groot aantal vrijwilligers. Waarvoor onze dank!

We organiseren plezante, inventieve en assertieve activiteiten voor meisjes en jongens van 6 tot 18 jaar. Rond de beginleeftijd van kapoenen bestaat er binnen de beweging een algemene regel. Die luidt dat "een kind kan aansluiten bij de kapoenen als hij of zij 6 jaar wordt vóór 1 januari van het lopende werkjaar (voor 2017-2018 geboren in 2010) of in het eerste leerjaar zit". De onderverdeling van de groepen gebeurt als volgt :

Deze vergaderingen vinden plaats op zondag, van 14.00u tot 17.00u voor de jongere takken (kapoenen,welpen en kabouters), en tot 17.30u voor de oudere (jong-gidsen, jong-verkenners, gidsen, verkenners en jin). De activiteiten lopen van september tot juni, en in juli gaan we op kamp. In de examenperiodes worden er op vrijdagavond vergaderingen gehouden, zodat de leiding hun blok nuttig kunnen gebruiken. Daarbuiten wordt er 2 maandelijks, op zaterdag, een papierslag gehouden, die ons een financieel duwtje in de rug geeft.

Inschrijven kan op de volgende manier :

BELANGRIJK
De individuele steekkaart gaat online. Volg dit eenvoudig stappenplan voor elk gezinslid dat bij de scouts zit!
We vragen om deze steekkaart zo snel mogelijk in orde voor ieders bestwil, alvast bedankt!

Indien je vragen hebt kan je altijd terecht bij :